CROSSFIT NEDİR?

CROSSFIT NEDİR?

Fiziksel özelliklerin, olimpik halter, temel jimnastik ve atletizm hareketlerini kapsayan antrenmanlar yoluyla geliştirilmesini sağlayan CrossFit genel güç ve kondisyon programıdır.Yoğun egzersizlerin bir araya gelmesiyle oluşan CrossFit son zamanlarda bir spor türü olmaktan çıkıp bir spor branşı olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Bunun yanı sıra sıkı ve fit bir vücut için de oldukça etkin çalışma programları sunan CrossFit, günümüzde en çok tercih edilen sporlardan biri haline gelmiştir.

Ne Sağlar?

CrossFit halter, jimnastik ve olimpik sporların harmanlandığı, kasların çalıştırılmasından çok kaslarda patlayıcı bir  güç, esneklik ve dayanıklılık ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.Başka bir deyişle, CrossFit size tek başına aitlik, hız, güç, denge, esneklik, koordinasyon, dayanıklılık ve kas gücü kazandırır. En iyi avantajı, yapılan antrenmanların kısa sürede vücutta etki göstermesidir.

Nasıl Yapılır?

CrossFit'in özelliği, her gün farklı bir antrenman programı (WOD: Workout of the Day) ile çalışılmasıdır. Antrenmanlarını uygulamak için karmaşık spor aletlerine gerek yoktur. Antrenmanları kendi vücut ağırlığınızı kullanarak olduğu gibi, serbest ağırlıklar ve çeşitli elektriksiz kondisyon malzemeleri kullanarak da yapabilirsiniz. CrossFit aynı anda birkaç kişi ile birlikte yapılabilmektedir.
Bu nedenle de çok daha eğlenceli ve aktif bir yapıya sahiptir. Her devre 5 ila 20 dakika arasında tamamlanabilmektedir.


Kimler Yapmalıdır?

CrossFit özellikle günlük aktiviteleriniz için esneme, ağırlık ve kardiyo yoğunluklu bir çalışmadır. Özellikle de günlük yaşantıda, spor hayatında, hızını ve atikliğini kaybettiğini düşünenler hız ve çevikliği tekrar kazandıracak olan CrossFit çalışmaları idealdir. Diğer spor antrenmanları düşünüldüğünde CrossFit çok daha düşük bir sakatlanma oranına sahiptir. Ancak ciddi bir sakatlık geçirmiş ya da spor yapmasına engel teşkili edebilecek bir durumu olan kişiler, bu sporu yapmadan önce mutlaka bir hekime ve daha sonra bir CrossFit uzmanına danışmalıdır. Spor yapmayı bilmeyen, gerekli ısınma ve bedensel egzersiz hareketleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin, bir uzman tarafından destek almadan bu sporu yapmamaları önerilir.

Spor sonrası yıpranan kaslarınızın onarılması konusunda destek almanız gerektiğini unutmayınız.

Herbalife Beslenme Koçu
05428997566


Yorumlar

  1. BİRAZ ZORLUYOR İLK BAŞLARDA AMA KESİNLİKLE HATAINIZA DAHİL ETMENİZ GEREKEN BİR SPOR... TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil

Yorum Gönder