Başarılı Kilo Yönetimi İçin 05428997566

BAŞARIYLA KİLO VERENLERİN 5 STRATEJİSİ
Kilo vermek ve kiloyu korumak, aynı madalyonun iki farklı yüzü gibidir. Kilo vermenize yardımcı olan alışkanlıklar, kilonuzu korumanıza da yardımcı olur.
1. Kendilerini Çok İyi Tanırlar
Başanın anahtarından biri, stresliyken yemek veya açlıktan ziyade alışkanlık yüzünden tabağını bitirmek gibi size özel yüksek riskli durumları nasıl yönetecğinizi bilmektir. Başarıyla kilo verenler, hangi durumların  kendilerine zorluk çıkaracağını bilirler ve onlara karşı koymak için planları vardır.
2.Yoğun Egzersiz Yaparlar
Ulusal Kilo Kontrolü Kayıtları'na göre kişiler, egzersiz yaparak haftada ortalama 2000 kalori yakıyor. Bu ciddi rakama günde yaklaşık 60 ila 90 dakika orta-yüksek yoğunlukta egzersiz yaparak ulaşıyorlar. En popüler egzersizleri ise günde ortalama 8-9 kilometrelik yürüyüşler.


3.Hedef Belirler ve Davranışlarını İzlerler
Hedef belirlemek (kaç dakika yürüyeceğiniz, kaç mekik çekeceğiniz, kaç kalori alacağınız gibi ölçülebilir hedefler) bu hedefi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi takip edebilmenize yardımcı olur.Başarıyla kilo verenler, ne kadar egzersiz yaptığını takip eder ve beslenme günlüğünü tutarlar. Kendini izleme stratejisi büyük bir öneme sahiptir ve davranış değişikliklerine yönelik ihtiyaç duyulan geri bildirimi sağlar.
4. Düzenli Yemek Rutinleri Vardır
Birçok kişi düzenli yemek yemediği için kilo sorunu yaşar.Başarıyla kilo verenler, düzenli araklıklarla yemek yemenin ve sadece aç olduklarında atıştırmanın başarı getireceğini söylüyor. Öğün atlamak genellikler ters teper. Düzenli yemek saatlerinin olması, uzun süre aç kalmamanıza ve bu da genellikle daha az atıştırmanıza veya daha küçük porsiyonlara yönelmenize neden olur.
5. Az Yağlı ve Besleyici Bir Beslenme Düzeni Vardır
Şaşırtıcı değil; yüksek kalitede bir beslenme düzeni (bol miktarda protein, meyve, sebze ve kepekli tahıl)tok tutar. Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar doyurucudur. ve kalorileri de nispeten düşüktür. Yeterli miktarda protein almak önemlidir çünkü protein son derece doyurucudur ve öğünler arasında acıkmanızı engeller.


Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek istiyorsanız bir çok yolu deneyip hedefe ulaşamadıysanız iletişim 
 05428997566

Yorumlar

  1. Danışmanlık hizmetiniz için teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir sunum yardimlarinizdan ötürü çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirici bir yazı olmuş müthiş...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder